Om oss

Lantmännen Maskinimport, eller LMi som vi kallar oss själva, är ett fristående affärsområde inom Lantmännen Maskin. Vi importerar maskiner och reservdelar för lantbruk och entreprenad från varumärken som Bednar, Roberine, Sampo Rosenlew och Wielton.

 

Med hjälp av våra återförsäljare som finns utspridda över större delen av Sverige erbjuder vi ett produktsortiment med maskiner för jordbearbetning, sådd, grönyteskötsel och skörd. Hos oss hittar du bland annat olika klippare för arbete med grönytor som parker, idrottsplatser och golfbanor. Vi erbjuder också en uppsjö produkter för sådd och jordbearbetning men även vagnar och mindre skördetröskor. Genom LMi kommer du i kontakt med en återförsäljare av produkterna som vi presenterar på den här sidan. Eftersom vi har ett stort återförsäljarnät finns det goda förutsättningar för att hitta en lokal återförsäljare i ditt område.

Våra medarbetare är erfarna inom branschen, kunniga och med hjärtan som brinner för lantbruksmaskiner och service. Vårt mål är nöjda kunder och långsiktiga affärsrelationer. Vi är en trygg affärspartner med ett återförsäljarnät som täcker det mesta av Sverige.

Starten av Lantmännen Maskinimports verksamhet går tillbaka till 2016 och sommaren 2022 lanserades själva namnet Lantmännen Maskinimport som vi använder idag.

Våra varumärken

Bednar är ett tjeckiskt företag med säte strax utanför Prag. Här tillverkas maskiner för jord-bearbetning, sådd, gödsling, radkultivering samt maskiner för mulching (rotorgräsklippare).

Läs mer om Bednar

Roberine är varumärket för alla yrkesverksamma inom den gröna sektorn som specialiserat sig på förvaltning av parker, idrottsplatser, golfbanor och de flesta grönytor.

Läs mer om Roberine

Sampo Rosenlew Oy är ett familjeföretag som grundades 1991. Förutom produktion av skördetröskor är företaget verksamt inom flera olika verksamhets-områden som t.ex. tillverkning av hydraulkomponenter och skogsmaskiner.

Läs mer om Sampo Rosenlew

Wielton är en polsk tillverkare av högkvalitativa tippvagnar och trailers och grundades 1996. Som en av Europas största tillverkare av semi-trailers säljs Wielton 35 länder världen över.

Läs mer om Wielton